donderdag 30 april 2015

DIY kaarten maken

Vandaag verveelde ik me een beetje dus vond ik dat ik maar iets moest gaan maken. Na even kijken op pinterest kwam ik op het idee om zelf kaarten te gaan maken. Super makkelijk en leuk om te doen ook. Binnen een uurtje had ik twee kaarten en twee enveloppen gemaakt. Want zeg nou zelf: wat is er nou leuker dan het krijgen van post? Inderdaad, het krijgen van post dat door iemand zelf gemaakt is!
Een vriendinnetje van mij is ziek en mijn vader is binnenkort jarig. dus vandaar een beterschaps- en en verjaardagskaart. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos.
Hoe ik de verjaardagskaart gemaakt heb spreekt denk ik voor zich. Met washi (of decoratie) tape heb ik de stroken opgeplakt. daarboven heb ik met pen een streepje gezet en daar weer bovenop heb ik een geel papiertje in de vorm van een vlam geknipt geplakt.

Voor de beterschapskaart volgt een wat uitgebreidere uitleg:

Benodigdheden:
- Hobbykarton
- Gekleurd papier
- Lijmspray (kan ook pritt stift)
- Schaar
- Draad
- Decoratie tape
-Pen
Ik had ook 3D stickers gekocht maar die heb ik (nog) niet gebruikt.

Voor de enveloppe (staat niet op de foto)
- Wit A4 papier
- Papiersnijder
- Plakband
Als eerste heb ik de rondjes van de ballonnen uitgeknipt. Ik heb alle papiertjes op elkaar gelegd. Zo hoefde ik maar een keer te knippen en wist ik zeker dat ze allemaal dezelfde vorm zouden krijgen. Omdat het een zelfgemaakte kaart is en je dat best mag zien hoeven de ballonnen niet perfect rond te zijn.
Ik wilde graag zes ballonnen op de kaart dus ik heb zes touwtjes geknipt. Ik heb ze express te lang gelaten. Later kan ik ze altijd nog op de goede lengte knippen. Ik heb de ballonnen zo neergelegd zoals ik dacht dat ik ze wilde hebben


De ronde papiertjes die de ballonnen moesten voorstellen heb ik met de lijmspray gespayd en opgeplakt. Natuurlijk zijn ze op een andere plek terecht gekomen dan ik eerst in gedachten had. Het touwtje van de ballonnen heb ik niet apart vastgeplakt maar gewoon onder de ballon gelegd zodat de lijmspay die ook goed zou hechten.
Toen de ballonnen goed vast zaten heb ik de touwtjes vastgeplakt met een stukje tape en daarop 'beterschap' geschreven. Maar deze kaart kan natuurlijk net zo goed als verjaardagskaart of voor iets anders. Maar net voor welke gelegenheid je een kaart maakt. 
Ik was zo lekker bezig met de kaarten dat ik ook zelf de enveloppen wilde maken. Ik heb twee A4 vellen gebruikt voor de stevigheid. Ik heb hiervan een strook vanaf gesneden zodat het een vierkant werd. Daarna heb ik drie hoeken naar binnen gevouwen zodat ik een enveloppe kreeg. Ik heb alle randen beplakt met decoratie tape. 
Voor het dichtplakken van de enveloppe heb ik voor de zekerheid maar gewoon plakband gebruikt. het lijkt me zo zonde dat ik al die moeite heb besteed aan het maken van de kaart en de enveloppe en dat dat dan stuk gaat ergens onderweg omdat de enveloppe niet goed blijft dicht zitten.

Dit zijn maar twee kaarten. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden. Ik vond het erg leuk om te doen en ga zeker nog meer kaarten maken. Houd mijn blog hiervoor dus in de gaten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten