dinsdag 15 december 2015

Mueslirepen

Weer eens een lekker recept: mueslirepen.
Dit recept zag ik langskomen in het programma 'the free range cook' van Annabel Langbein op 24Kitchen. Deze repen zagen er niet alleen verrukkelijk uit maar leken me ook een stuk gezonder dan de repen uit de winkel. Daarnaast was het recept lachwekkend eenvoudig. 

Benodigdheden:
- Oven
- Koelkast
- Lage bakplaat
- Fornuis

Ingrediënten:
- 200 gr havervlokken
- 100 gram sesamzaadjes
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram zonnebloempitten 
- 150 gram rozijnen 

- 120 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 90 gram honing
- 90 gram pindakaas

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 
- Meng de haver, sesamzaadjes, pompoenpitten en zonnebloempitten (de droge ingrediënten) in een grote kom. Leg deze daarna op de bakplaat en rooster ze 15 min in de oven. 
- Verwarm in een pannetje de boter, suiker, honing en pindakaas (de natte ingrediënten) en laat even doorpruttelen tot er een gladde caramelachtige siroop ontstaat. 
- Doe de geroosterde droge ingrediënten weer in de kom en giet daar de natte ingrediënten bij. Meng dit goed. Voeg ook de rozijnen toe en meng deze ook goed erdoorheen. 
- Schep het mengsel in een lage met bakpapier beklede plaat (ik heb daarvoor de bakplaat gebruikt waarop ik ook de droge ingrediënten heb geroosterd) en druk het goed aan. 
- Laat het even afkoelen en zet het dan in de koelkast. Na vier uur is het goed hard geworden en kunnen er repen of brokken van gesneden worden. 

En smullen maar! Bij mij thuis waren ze binnen no time op. M'n man en oudste zoontje vonden ze ook heerlijk. De repen zijn niet alleen lekker als tussendoortje maar ook als ontbijt. 

De beschreven ingrediënten zijn natuurlijk altijd een richtlijn. Ik was zelfs vergeten de rozijnen toe te voegen. Toen ik de bakplaat in de koelkast zette stond m'n bakje met 150 gram rozijnen nog onaangeroerd op het aanrecht. Volgende keer zal ik die er wel in doen. En ik denk dat ik ook hazelnoten erin ga doen, en pecannoten, en walnoten, en gedroogde cranberry's, en...Geen opmerkingen:

Een reactie posten