zaterdag 26 juli 2014

DIY infinity chain scarf

Op internet en met name op pinterest zag ik allemaal plaatjes voorbij komen van zo'n soort sjaal. Dat vond ik zo'n leuke sjaal en het zag er niet ingewikkeld uit. Dus besloot ik om deze zelf ook te maken. Het is inderdaad super makkelijk! Ideaal voor de beginnende haakster. Je hoeft namelijk alleen maar lossen te haken. En de sjaal in één middag is klaar. 


Benodigdheden:
  • Wol. Ik heb deze gebruikt maar die pluist wel veel.
  • Haaknaald. Ik ben begonnen met een dikte van 10mm. Dat vond ik wat te klein en te strak worden dus ben ik opnieuw begonnen met een 12mm haaknaald. 
  • Schaar. 
  • Grote naald. 
Haak een ketting van lossen. Ik heb steeds 110 lossen gehaakt maar hoe meer lossen hoe langer en andersom. Wanneer je het gewenst aantal lossen hebt zet je de laatste steek vast in de eerste met een halve losse. Zo maak je een hele grote cirkel. Hier maak je er twaalf van. Kan natuurlijk ook meer of minder. Hoe meer cirkels hoe dikker de sjaal. 

Nadat alle cirkels zijn gehaakt, heb ik met een grote naald een draad door een steek in elke cirkel gehaald. Zo kunnen de cirkels niet meer schuiven later. 
Daarna heb ik de draad om de cirkels heen gewikkeld. 


En dan is je infinity chain scarf klaar!

2 opmerkingen:

  1. Hoi! Via haak maar aan kwam ik op je blog terecht. Ik ga je volgen! Je sjaal is erg leuk geworden, ik denk dat ik deze ook ga maken. Als je het leuk vindt neem ook eens een kijkje op mijn blog. Groetjes, Lotte

    BeantwoordenVerwijderen